Downlink er en trygg møteplass for alle. Vi har arrangert Downlink siden 2014, og har aldri hatt store problemer med deltakere. Området blir bevoktet av personer over 18 år 24/7. Har du noen spørsmål, kan du sende oss en mail på post@downlinkdg.no eller kontakte oss via vår Facebook-side.

Arrangører
Arrangementet ledes av en gruppe med erfarne arrangører. Arrangørene understreker at hele arrangementet, fra planlegging til gjennomføring, gjøres av frivillige personer hvorav ingen mottar økonomisk godtgjørelse. Det er heller ingen som eier arrangementet og eventuelt overskudd går til å gjøre framtidige arrangement enda bedre. Det er viktig at foreldre noterer seg dette “bak øret” og ikke forventer en tilsvarende oppfølgning som på hotell, skoletur eller sommerleir.
Sikkerhet: alkohol, rusmidler og tyverier
Vi har en nulltoleranse for nyting av rusmidler inne i hallen. Vi konfiskerer alle rusmidler, og i de tilfeller dette blir funnet på personer under 16 år vil foreldre bli kontaktet. Funn av rusmidler vil bli politianmeldt. Det er fast vakthold i hallen, som også sjekker alle som går inn (samt de som går ut med datautstyr) for adgangstegn. Det er svært lite tyverier som skjer på våre arrangementer, men vi anbefaler på det sterkeste at man sitter sammen med bekjente som kan passe på utstyret, at bærbare maskiner er fastlenket og at man ikke legger igjen mobiltelefon, lommebok eller andre verdisaker. De tyverier som har skjedd på våre arrangementer hadde vært avverget om denne tommelfingerregelen hadde blitt fulgt.
Nulltoleranse for mobbing
Downlink har nulltoleranse for mobbing. Dette inkluderer, men er ikke avgrenset til, mobbing på bakgrunn av personlighet, rase, kjønn, ferdigheter, religion og seksuell legning. Alle rapporter om dette vil bli tatt seriøst.
Fasiliteter: Soving, dusjing og toaletter
Det er sove-området tilgjengelig for alle deltakere. Vi anbefaler at alle tar med seg sovepose og liggeunderlag, oppblåsbar madrass eller seng som kan slås sammen, dobbelmadrass er ikke tillatt med mindre du deler den med noen. Det legges ut noen matter, men vi anbefaler ikke at man satser på at slikt er ledig. Dusjer er det mer enn nok av. Det er egne garderober til gutter og jenter, og opp til 15 kan dusje samtidig.
Aldersgrense og anbefalinger
Det er ingen aldersgrense på vårt arrangement. Men aldersgrensen for å registrere bruker på våre nettsider er 13 år, i henhold til Datatilsynet sine retningslinjer. Er det ønskelig at deltakere under 13 år skal delta, må en foresatt lage bruker og reservere sete. Det er selvfølgelig mulig å kjøpe billetter ved inngang til arrangementet. Alle deltakere under 15år trenger å ha med seg samtykkeskjema. Mer informasjon her: https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/skole-barn-unge/samtykkje-fra-mindrearige/
Teknisk assistanse
Arrangørene har ikke mulighet til å yte teknisk assistanse til alle som har tekniske problemer på arrangementet, så vi oppfordrer at deltakerne selv lærer seg nye ting og gjerne tar kontakt med andre for å lære nye ting. Vi er derimot behjelpelig om det virkelig er vanskelig å feilsøke, forutsatt at vi har ledig kapasitet.
Mat tilbud
Det vil være mulighet for å kjøpe mat på Downlink. Det er også mulighet for å koke vann og det vil bli satt opp en mikrobølgeovn sånn at deltagere kan lage seg varm mat.
Teknisk behov for de med egen datamaskin
Det er fortsatt mest vanlig å reise på dataparty med egen datamaskin, men det er også mulig å kjøpe andre typer billetter for de som bare skal være innom litt. Ved deltakelse på et dataparty er det normalt å ha med seg datamaskin. Denne bør på forhånd være klargjort med alt nødvendig teknisk utstyr, inkludert en ti meter lang nettverksabel. Hver deltaker får bare ett strømuttak og må selv besørge strømforgrener dersom dette ikke er nok. Det er anbefalt å aktivere antivirus før man ankommer arrangementet. Downlink stiller med bordplass og stol, men det er mulig å ta med egen stol dersom det er ønskelig – denne må dog tas med ved avreise.
Ankomst og avreise
Dagen vi starter er det mange som kommer. Det er ikke poeng i å komme tidligere enn et kvarter før vi åpner, dere vil ikke få spesialbehandling uavhengig av hvor mye utstyr dere har med.
Lommepenger
På et dataparty vil alle ha behov for penger. Kiosken selger god og variert mat (se egen side) og i tillegg kan det være ønskelig å få i seg drikke, kjøpe snacks og lignende. Prisene i kiosken er ganske gode!
Samtalen
Før deltakelse på arrangementet anbefaler vi foreldre som har barn under 15 år å ta en samtale om forventninger og utfordringer. Snakk gjerne om telefonkontakt en gang om dagen, hvor mye mer man får ut av arrangementet ved å sove hver dag, Fortell at man må drikke minst 2,5 liter med drikke hver dag hvor minst 1,5 liter bør være vann (det vil være tørr luft). Ikke vær for kjip, si at godterier og snacks er flott men at man også må ha vanlig middag og variert mat (å tro at ungdom som reiser på dataparty ikke spiser usunn mat er å villede seg selv).